Styla med H&M

Jättekul styling-verktyg med HM: fashion studio på www.hm.com där man kan styla sin look med HM:s produkter! Jag plockade fram dessa saker för en snygg sommar-look:


Prova själv på www.hm.com/se

//E

Surt sa räven....

Fick möjlighet att köpa ett par nya och helt oanvända Converse skor av en kompis till min bror här om dagen. Jag tittade på skorna och såg att det var min storlek. Jippi sa jag som alltid velat ha ett på svarta......men, när jag kom hem och prövade skorna så kändes de aningens försmå. Tittade en extra gång på storleken och då var det ett par 38,5:or. Mycket konstigt!! Det var storlek 6 som jag har men ändå var de en halv strl försmå :-(
Så vill ngn köpa ett par helt oanvända Converse till priset av 400 riksdaler är det bara att höra av sig!



// I

Nya bakformar

Hittade dessa supersöta muffinsformar på Indiska. Blir perfekta till på söndag då det ska bakas lite fina cupcakes till min fina mor :-)



Underbar sommarfärg!
Återkommer med resultatet på cupcakesen :-)

// I

Tant-skål!

Det här är min fina tant-skål som jag fick av I och H när jag fyllde tant (25) ; P
Jag har alltid velat ha en och nu pryder den mitt bord. Det fina med presenten var att den var fylld med tant-karameller (marianne) när jag fick den (dom är nu slut)!



Skål från Iittala!

//E

Mamma-maffia på stan

Varit på lunch-fika med mammorna från föräldragruppen... Vi var sju stycken som kom. Det innebär sju stycken barnvagnar. Som ska få plats på ett och samma fik... lite smått problematiskt. Det stod också en skylt innanför dörren att man skulle lämna sin barnvagn på en specifik angiven plats.. men man vill ju inte lämna vagnen där, tänk om liten måste sova? Alla vagnarna drogs därför in på fiket och vi möblerade om hela stället för att få plats =)
Kan tillägga att vi inte var den enda mamma-gruppen där heller, det kom ett annat gäng efter en timme och även de stuvade in sina barnvagnar. Måste säga att personalen var grymt tålmodiga och suckade inte en enda gång åt att de var tvugna att dra in magen ända in mot ryggraden för att komma förbi vår kortege. Jag passade på att avfyra ett bländande leende mot dem när vi gick därifrån. Det var en trevlig lunch med glada små bebisar!

Var så trött igår att jag höll på att stoppa in smöret i brödskåpet. Liten måste väl snart lära sig att sova mer än två timmar i sträck? Eller ska livet vara så här nu? Då får vi hoppas att M gillar att äta smält smör på morgonmackan =)


En sådan vagn stuvade jag in på fiket. Märket är BRIO och den är köpt på www.kopbarnvagn.se, en sida som rekommenderas varmt!

//E

Snyggaste sandalerna...

...kommer från Jobi och är inte bara snyggast utan även skönast! Lyxigt att gå runt och styla och samtdigt sväva som på moln... jag njuter!


Snygga och komfortabla sandaler från Jobi = )

//E

Nytt i Mulberry-klanen

Senaste tillskottet i Mulberry-klanen heter Neely. Kanske inte något i min smak men jag känner mig manad att informera om vad som händer på Mulberry-fronten. Alla har vi olika smak och alla hittar något hos Mulberry att tycka om! Här är den:




Neely i två versioner! För mer info: www.mulberry.com

//E

Brun utan sol = brun utan lukt?

Nu har jag äntligen hittat den i butik, den nya brun utan sol-produkten från Loreal som utger sig för att vara något alldelses extra! Den ska nämligen vara utan den klassiska brun utan sol-lukten som vi väl alla har lärt oss att hata? På HM fanns den och jag inhandlade ett ex igår... var ju givetvis tvungen att prova den senare på kvällen!


Detta är produkten för er som missat den (se även tidigare inlägg): Loreal Sublime Bronze

Recension:

Doft: Enligt förpackningen skall den typiska brun utan sol-doften döljas av en fräsch doft av typ citrus. Här lyckas man faktiskt riktigt bra. Ingen ångest vid själva sprayningen. Men detta har ju fler produkter lyckats med.. men sedan kommer alltid doften smygande efter några timmar. Efter 4 timmar fanns det en svag doft som påminner om den klassiska brun utan sol-doften, men något dämpad. Mådde inte direkt illa, men helt utan lukt är den alltså inte. Men det är den bästa produkten ur doft-synpunkt jag provat. Och det har blivit några stycken... = )

Applicering: Mycket enkel att applicera. Alltid skönt när man slipper smörja in sig med krämer. Finns också en instruktion på flaskan hur man skall spraya för bästa resultat.

Känsla: Man känner sig torr direkt efter att ha sprayat på den vilket är bra, det är så jobbigt att vänta på produkter som måste torka innan man klär på sig.

Resultat: Efter första appliceringen har jag fått en fräsch brun nyans som inte är orange och jag har inga ränder. Över lag ett bra resultat tycker jag! Hade även produkten till ansiktet även om det stod att man inte skulle ha det och jag tycker att det fungerade hur bra som helst. Rekommenderas varmt!

Betyg: VVVV

Soja-pannkakor

Eftersom jag lever mjölkfritt denna vecka blir det lite nya versioner av gamla recept! Åt idag pannkakor gjorda på sojamjölk istället för vanlig mjölk. Mycket goda!

Per portion
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl go green sojamjölk
1 dl go green soja-matlagningsgrädde
1 ägg

Blanda vetemjöl och salt med sojamjölken. Vispa till en slät smet. Blanda i sojagrädden och till sist ägget. Stek pannkakorna i mjölkfritt margarin. Klart!


Goda mjölkfria pannkakor. Jag äter dem helst med lite socker... Mums!

//E

Livet med bebis, 8 veckor!

Nu är lille J 8 veckor gammal och livet rullar på. Äter fortfarande ca varannan timme dygnet runt och jag försöker acceptera att jag helt enkelt inte får någon sömn... Det är ingen idé att irritera sig på detta, det blir ju inte bättre av det på något sätt... ; )

J hade dock väldiga eksem i armveck och knäveck för några dagar sedan så nu provar jag att leva mjölkfritt en vecka för att se om det blir bättre. Eksemen försvann dock på en gång när vi åkte till J:s mormor och morfars svala hus över helgen så förmodligen var det värmen i vår lägenhet som var orsaken... Men nu kör jag mjölkfritt veckan ut och provar sedan om eksemen kommer tillbaks helt enkelt.

Idag har jag och J varit och lunchat med några arbetskamrater till mig och några av deras barn! Jättekul att träffas och J fick en liten present av dem, så gulligt av dem!



En liten ambulans fick J - passande då hans mamma är sjuksköterska!

//E

Drömmar om härliga sommardagar...

Denna outfit skulle jag kunna tänka mig till i sommar.
Ett par fina shorts och en ljuvlig tunika och sedan kan man kombinera med ett par snygga sandaler på dagen och ett par fina klackar till kvällen :-)



Allt kommer härifrån!

// I

Bästa pudret någonsin

Måste bara poängtera att jag har hittat det bästa pudret någonsin! Jag lovordar detta puder till alla och promotar det så hårt att jag borde få provision för varje person som jag bokstavligen TVINGAR att köpa detta puder... Hittills har jag bara stött på en person som inte tycker om det... övriga är som jag - fast efter första lagret!

Det som är bra med den är att den täcker alla skavanker (inte för att jag har så många.... ) ; ) Och den låter huden andas samtidigt som den har solskyddsfaktor 15. Ett puder som täcker som en foundation men utan att man känner sig (eller ser) sminkad ut. Kan det bli bättre?

Så här säger Loreal själva om produkten:
"True Match Minerals är ett mineralpuder som har lättheten av ett puder men som täcker som en foundation.

Innehåller 95 % mineraler, utan konserveringsmedel och är parfymfri. Aldrig förr har en foundation varit så skonsam mot din hud".

 

Testa det själv, vet jag!

//E

 


Hälsotallrik......

eller så kan man kalla kvällens middag för en "jag orkar inte laga ngn mat" tallrik. Men det blir ju inte mindre gott för det!

På tallriken finns:
- ägg
- physallis
- kiwi
- körsberstomater
- groddar
- paprika
- keso
- skinka




// I

Brun utan sol = tydligen omöjligt

Blir vansinnig! Har nu sökt igenom hela staden efter den nya brun utan sol-produkten från Loreal som utlovar att den inte luktar brun utan sol. Lönlöst! Finns ingenstans.

Har i det närmaste blivit besatt av denna produkt då jag inte vill sola så mycket p.g.a. risken för malignt melanom och HATAR doften (stanken) av brun utan sol. Jag kan lukta mig till den doften på flera kilometers avstånd. Måga produkter jag provat har varit lovande till en början, ingen lukt och man tror att ett mirakel har skett. Men efter några timmar har den smugit sig fram, den mycket specifika brun utan sol-doften. Blä!



Denna spray sökes desperat!

//E

Lyx frukost!

Förra helgen överraskade jag min sambo med att göra amerikanska pannkakor till frukost. De blev mkt goda och mkt uppskattade :-)

Amerikanska pannkakor  (ca. 15st)

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken
3. Blanda vätskan med de torra ingredienserna
4. Vispa i ägget.
5. Stek pannkakorna i en het panna med smör. När de börjar bubbla på ytan är det dax att vända dem.

Servera tillsammans med sirap och färska eller tinade frusna bär. Personligen tycker jag det är väldigt gott med hallon till :-)



(Missade tyvärr att ta en bild så jag bjuder på en från expressen.se)

// I


Mojito

Upptäckte en rolig nyhet på systemet för några veckor sedan, en färdig blandad Mojito :-) Personligen är jag väldigt förtjust i en välgjord Mojito! Så givetvis var jag tvungen att testa denna :-D

Mojiton som har bacardi bas var ganska stark men det jämnades ut när jag tillsatte några klyftor lime.
Tyvärr var den dock inte lika god som jag hade föreställt mig att den skulle vara men för den delen smakade den inte illa ;-)
Den får betyget 3.5 /5 mulberry träd!



// I

Livet med bebis, 7 veckor tortyr... och himmelrike!

Har nu inte sovit en hel natt på en och en halv månad... det börjar att ta ut sin rätt! Nu när våren kommit på riktigt också och allergin satt in på allvar så är det som att vakna upp bakis varje morgon. Tänk er så där RIKTIGT bakis som man kan vara efter en riktigt lyckad helkväll där man känner att man knappt kan kliva upp ur sängen utan att kräkas eller svimma. Tänk er då att ni har någon som skriker och skriker tills ni faktiskt går upp och ger denne någon mat. Och ni är den enda som kan få slut på skrikandet.

Jag har väl sagt att det är härligt att ha barn? ; )

Men det är ju helt klart värt det! För när man väl har masat sig upp och i någon slags dvala lyckats ge den lille lite att äta så har man en liten solstråle som bara ler emot en och jollrar på ett charmigt och obegripligt sätt : ) Och då orkar man ett par nätter till utan sömn! Det är väl fiffigt uträknat av naturen?


Lille J fick ett par baby-Converse skor från min farbror med familj! Supersöta! Det roligaste är att jag själv har ett par likadana och nu kan vi matcha varandra - tuffaste morsan och lille killen på stan ; )

//E

Härliga sommarskor

Är det inte lite typiskt att när man har som minst med pengar vill man shoppa desto mer :-)
Net a porter är en hemskt farlig sida att titta på, hittar alltid något fint som är alldelse för dyr för en student :-(
Det är inte lätt att ha en sådan utsökt smak......hihihihi

Dessa fina kommer från Burberry Proursum......



// I


Marc Jacobs till Stockholm

Till hösten kommer Marc Jacobs att öppna sin första affär i Stockholm. Enligt Dagens Industri kommer den att ligga på smålandsgatan och kommer att sälja artiklar ifrån serien Marc by Marc Jacobs.






Bilder från www.net-a-porter.com

// I

Regnet det bara öser ner....

och jag skulle vilja ha några snygga gummistövlar och ett läckert papraply när jag är ute och vandrar med min lilla vovve.
Vad sägs om dessa från Burberry?! :-D






                                                                        

// I

Livet med bebis, 6 veckor!

Nu har lilla J blivit hela 6 veckor gammal.. en riktigt stor kille! 5185 g och 57 cm. Har vuxit ur nästan alla sina kläder så denna vecka blev det till att shoppa lite nya plagg (inte mig emot) = )

Det är roligt för det händer mycket med lillen varje dag nu, han har börjat leverera rikiga leenden nu som får mitt hjärta att riktigt smälta. Då gör det inget att han hållt mig vaken hela natten... men det är väl så det ska fungera:


Bild från Babycenter.com

//E

Bakboks tips

Jag fick en bok som heter Sommarens söta i julklapp. Det är en bok som skriven av två systrar som tidigare drivit och gör fortfarande (tror jag) ett kafé i Stockholm samt ytterliggare några böcker. Bland annat Vinterns söta.
Kan varmt rekommendera denna fina bok, som bjuder på lockande bilder och goda recept.



Bild från www.bokia.se

Jag ger boken 4 av 5 Mulberry träd :-)

/ I


Chokladmuffins



Dessa muffins gjorde jag för någon vecka sedan. De blev helt ok, men perfektionist som jag är var jag inte helt nöjd........men de som fick smaka på dem tyckte att det var mycket goda! Får väl tro på dem :-)

Chokladmuffins ca 10-14 beroende på storlek

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk kakao

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
2. Smält smör och blanda i mjölken
3. Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd sedan ner det i smeten.
4. Fyll muffinsformar till 2/3 delar.
5. Grädda i ca 10 min i ca 200 grader
6. När de har svalnat, dekorerar med det ni känner för.
Jag tempererade lite choklad och hällde över samt lade dit en liten chokladbit.

Jag använder mig av muffinsplåt när jag bakar muffins och det kan jag verkligen rekommendera. Muffinsarna får en himla fin form och blir lätta att dekorera.
Jag köpte mina formar på Ö&B för runt 50-lappen. Mycket väl investerade pengar.

/ I

Modehuset Chanel

Det går en serie på SVT2 som handlar om modehuset Chanel och Karl Lagerfeldt, processen att skapa en kollektion. Mycket trevlig serie.....iaf för mig som är Chanel frälst. Sömmerskorna har små väskor i svart, quiltat läder runt halsen som de har sin lilla sax i......till och med sitter jag och dreglar över............hihihi




"Coco Chanel var en av världens förnämsta modeskapare och en av de modeskapare som på sin tid utmanade den "goda smaken". Efter hennes död fortsätter modehuset sin verksamhet som aldrig förr.

I fem delar får vi i denna franska serie följa hur kläderna växer fram, hur modevisningarna förbereds och hur bland annat Karl Lagerfeldt skapar kläderna där."

Nästa avsnitt i morgon tisdag kl 19.30 :-)

Information från www.svt.se

// I


Mer high heels åt folket!

Det är något alldeles speciellt med att få på sig ett par riktigt höga klackar. Man känner sig genast fräsch och snygg, nästan oavsett vad man har på sig. Ett par höga klackar kan höja vilken outfit som helst.. nästan (långklänning gör sig fortfarande allra bäst med ett par snygga platta sandaler).

Om jag fick önska helt fritt vilka klackar jag skulle ha i vår ligger de här högt upp på listan, gudomligt söta:


Valentino Lace platform pumps

€654.12, www.netaporter.com

//E

Sommar, sol o höga klackar....

...........är några av de saker jag drömmer om just nu. I och med detta blir iaf jag väldigt sugen på att köpa nya och sommriga kläder.
Hittade denna klänning/topp på Lindex. Tänk er denna med att par tighta svart jeans, ett par schysta klackar på en uteservering med ngt gott att dricka i handen.......yes please!


Lindex Shop Online - Klänning


Bild från lindex.se

// I

Rosett dröm...

I början av juni har jag en resa inplanerad till England och Somerset och då kan det ju vara så att jag blir "tvungen" ;-) att åka till Shepton Mallet och titta lite i Mulberrys butik.
Så nu gäller det att börja spana lite på vad jag skulle vilja ha för typ av väska. Förra gången jag var där hade jag en himla tur och fick precis den väska jag helst ville ha :-)

Har alltid haft en Bayswater som favorit och någon dag kommer det  att bli en sådan, hittade nu denna rosa rosett dröm på mulberry.com.

                                                                      

På samma underbara sida fanns även denna tröja som jag bara MÅSTE köpa till min lilla vovve, hon skulle vara så fin i den!! :-)

                                  

                                       

// I


Livet med bebis, 5 veckor

Sakta men säkert börjar livet ta form med den nya lilla familjemedlemmen som en del i vardagen. Konstigt nog måste man fortfarande handla mat, betala räkningar och städa - TROTS att man fått en bebis! Mycket konstigt... ; ) Tur att man är två föräldrar som kan hjälpas åt. Jag har fått en helt ny respekt för ensamstående föräldrar, vilket jobb de gör! Som sagt så har lille J blivit en del av familjen, men han har missuppfattat en liten detalj: han tror nämligen att det är HAN som bestämmer i detta hushåll... ; ) Han vet att han bara behöver vända sina söta små mungipor neråt och se superledsen ut så smälter mitt modershjärta och han får som han vill... (Det kommer inte att vara så hela hans liv.) (Nej, jag lovar.) : D

Men så var det det här med städningen... Vi har inte städat ordentligt på hrm låt oss säga ett bra tag nu, och man kan ju tycka att det skulle kännas trist att vara tvungen att ta tag i det hela. MEN! Jag har ju tidigare blivit jämförd med Monica i "Vänner" när det gäller städning - och nu är det verkligen bekräftat! Jag har riktigt LÄNGTAT till att få städa ur lägenheten ordentligt! Så idag när lillkillen sov nu på morgon passade jag på att ge badrummet en rejäl omgång och jag känner mig SÅ nöjd efteråt! En mani som faktiskt är ganska praktisk att ha... om man inte som slarver tvingas vara sambo med mig och höra mitt tjat om städning hela dagarna.... ; )


Dammvippa, strutsfjädrar.

"Statisk och suger åt sig torrt damm. Kan tvättas ur i handljummen mild tvållösning. Fjädrarna ger skonsam behandling som inte repar"


Måste verkligen rekommendera denna fantastiska dammvippa från Claes Olsson!
Helt underbar och gör att städningen blir roligare och går MYCKET snabbare!

//E



RSS 2.0