Vita drömmar till sovrummet

Någonting som jag tycker är otroligt charmigt och vackert men för min del mycket opraktiskt är ett riktigt klädskåp.





// I

Alexa Chung

Mulberrys nya Alexa väska är namngiven efter denna kvinna. Här är hon i en mycket fin klänning som toppas av en underbar Chanel väska.



// I

Shepton Mallet

Fick en fråga om hur man tar sig till Shepton mallet från London.
Det var lite böckigt att ta sig dit så att det allra bästa är nog att hyra sig en bil men om man som vi, inte hade jätte lust att navigera ut genom London sittandes i en vänster styrd bil, får man förlita sig till de lokala färdmedlena :-)
Tåg går jätte bra från Paddington station. Man kan antingen ta sig till Bath eller Bristol.
Vi åkte till Bristol och därifrån kan man ta sig med buss till en underbart vacker by som heter Wells. Där måste man sedan byta buss för att komma till Shepton mallet. När man väl kommer dit är det bäst att gå in till turist informationen och fråga efter Mulberry butiken. Den ligger ca. 15-20 min gång väg från centrum.
Det tar några timmar att ta sig till Shepton mallet så jag föreslår att man avsätter en hel dag till detta underbara äventyr :-)



När man sedan är helt slut av all den underbara shoppingen så kan man gå lite längre ner för gatan till ett mysigt ekologiskt kafé/butik och äta en god lunch. Jag åt en himmelskt god pumpa soppa och bröd gjort på deras speciallitet spelt.

Kilver Court Gardens & Sharpham Park Shop
Kilver Court, Kilver Street
Shepton Mallet, Somerset
BA4 5NF
www.sharphampark.com

// I


Fler vita drömmar

Lite mer inspiration till hallmöbler om man är ute efter en byrå i vitt. Dessa kommer från Ikea och kostar 1495, respektive 2295 kr.



ASPELUND                                                                                 HEMNES

//E

Enkelt, men därför så snyggt

Tittade lite på det RIKTIGA vårmodet (istället för I:s lite mer sjukhusspecifika trender...) på www.asos.com
Hittade några riktiga godbitar som i all sin enkelhet framhäver det bästa hos den som bär dem. Är riktigt sugen på att shoppa loss lite inför våren (det gäller bara att få tillbaks figuren först..)

För er som inte behöver jobba tillbaks formen kan jag rekommendera följande:





Snygga vårkläder från www.asos.com.
Priser mellan  ca 270-1360 kr.

//E

Byrå till hallen sökes

Här hemma söker vi efter den perfekta byrån till hallen. Båda vill att den ska var vit men det är typ så långt vi har kommit. Jag har sett dessa från Bruka som jag tycker är jätte fina, sambon är dock inte övertygad. Tyvärr!





// I

Det nya vårmodet...

I veckan testade jag och de andra i min "klass" det nya vårmodet. Mycket gick i blått och sterilt ;-)



Här är jag i den undarbart fina blå baskern ;-). Den har en underbar resår som gör att den sitter på bra i alla väder. Till detta bäör jag ett matchande ljusblått munskydd.
Nedan visar en klasskamrat den tillhörande fina blåa sterila rocken och de matchande gräddvita handskarna :-)



Detta är vad som visas i sjukhus korridorerna i vår. Mkt vackert :-)

// I

Gravid i v. 35

Har denna vecka varit i Stockholm med mamma på mysig weekend. Bott på hotell och bara lyxat runt, fikat och strosat i butiker. Träffade bror och svägerska samt moster och en av mina kusiner. Kul att ses lite innan bebisen kommer! Men jag känner att jag i princip inte har någon ork kvar... Orkar gå 100 meter, sedan måste jag sätta mig ner, fika lite eller dricka lite fanta... Det blev i alla fall ingen fanta-kris denna Stockholmstripp eftersom både mamma och svägerskan var med hela tiden och hade erfarenhet från förra gången.. ; )

Det festligaste med resan (förutom den underbara hotellfrukosten..) var att det just denna helg var snökaos i Sverige. Så när vi skulle åka hem på måndagen var det inte säkert att vi skulle kunna åka hem. Spännande! Jag och mamma gled ner till stationen och försökte hitta buss eller tåg mot våra hemstäder. Stod i 150 meter lång kö till Swebus (det var fler än jag som kommit på idén att åka buss.. ) och när vi kommer fram frågar jag om det finns plats på en buss till hemstaden idag. Hon i kassan svarar med besvärad röst: "ja, men TYVÄRR inte förrän klockan 13.35". Jag svarar: "13.35? Det låter ju skitbra!" Var faktiskt bara nöjd att komma hem den dagen... men tanten innan mig i kön ratade den bussen och tyckte att det var förskräckligt lång tid tills bussen gick... Vi är allt bra bortskämda i detta land...

Jag är nu så gravid att jag måste sitta med benen brett isär för att magen skall få plats. Och jag ger ifrån mig små grymtande läten varje gång jag böjer mig ner (vilket jag inte gör om jag absolut inte måste). Men nu är det inte lång tid kvar...

Börjar få en riktig tjockis-mage nu... : )

//E

Födelsedagstårta delux!

Måste stoltsera med min födelsedagstårta som jag bakade till familjen till min 25-års dag som jag firar denna helg. Det är en Wilma-tårta med  en fyllning av hallon, vaniljkräm, grädde med marsipanlock som är täckt av vit chokladtryffel och rostade mandelspån... Mums! Självklart är allt gjort från grunden (den finns inget så gott som hemgjord vaniljkräm...) Detta är helt klart min favorittårta!


Mycket smarrig födelsedagstårta!

//E

Fuckin' Freezing

Jag är så TRÖTT på detta väder! Att det aldrig ska ta slut på detta snökaos. Det känns som att vi bor på nordpolen, på allvar. I andra länder finns ju föreställningen om att vi i Sverige bor i snötäckta landskap där isbjörnar strövar fritt på gatorna, vilket är något jag skrattat rått åt tidigare: "vilken okunskap!" Nu känns det dock som om de fått rätt - jag menar, plantera in en isbjörnsfamilj i landet och de kommer att trivas ypperligt och stanna för gott. För det verkar ju som att vintern är här för att stanna för gott... Klass 2-varning utfärdad av SMHI för imorgon... får väl se om man kan ta sig ut ur lägenheten överhuvudtaget.

Snyggaste kepsen för detta vidriga väder (nej, jag är inget fan av vintern) hade ändå Dsquared2 i sin höst/vinterkollektion 2004. Om man har tur kanske man kan få tag i en i andra hand? Jag skulle inte tacka nej till en i alla fall.


Varm keps med ett enkelt budskap från Dsquared2.

//E

Sko drömmar

Om Chanel är drömväskan är dröm skorna ett par Christian Louboutin. Finns otroligt många olika fina modeller med mkt HÖGA klackar :-)
Hittade denna modell i två olika färger. Blir man inte partysugen så säg :-)




// I

Bilder från www.netaporter.com

Annorlunda väskor




Hittade lite udda väskor på Netaporter:s hemsida. Vet int eriktigt vad jag ska tycka. Söta men ser mer ut som prydnadsfigurer.....:-)

Priserna ligger mellan 4,303 - 6,364 euro.....iiiiii

// I

Bilder kommer från www.netaporter.com

Gravid i v. 34

Vill summera den här veckan så här: Fet, FETare FETAST. Nu KAN man väl inte bli fetare??? Sorgligt nog kan man nog det. Har gått upp 15 kg nu och räknar väl med ytterligare ca 5 kg tills förlossningen. Hua! Vill inte tänka på det.

Denna vecka har jag och L varit på Ikea för att jag ska kunna komplettera det som behövs till bebben, exempelvis skötbord. Jag hittade givetvis massor annat som jag bara MÅSTE ha... men jag väntade lite tills M också kunde titta på grejerna... Så han och jag var ute en sväng på Ikea några dagar senare och han tyckte väl mer "ja, ja, vi väntar lite. Vi kan ju köpta det sen när barnet är fött." Så himla förnuftig man kan vara då. Jag säger: "go with the flow." M säger: "inga impulsköp." Sen när började M låta PRECIS som min pappa???? Jag vill helst inreda barnrummet med nya saker från golv till tak. Tänk er Laura Ashley skaffar barn med SIA, hur deras barnrum skulle se ut. Där har vi den perfekta drömmen! Synd bara att man slutat arbeta och att det då konstigt nog inte kommer någon mer lön till kontot. Mycket märkligt och helt onödigt... : )

Har också hunnit med ett besök hos barnmorskan denna vecka. Allt bra med mig och bebis. Även haft föräldragrupp där vi pratat mycket som amning och den första tiden hemma efter förlossningen. Det känns fortfarande mycket skumt och abstrakt "är det verkligen JAG som ska gå igenom allt det där?". Det känns som att vi sitter och pratar om andra.


Gullig barntapet från Laura Ashley...



... matchas ihop med ex. en söt ram från Sia Kids... Om man får drömma!

//E

Gravid i v. 33

Börjar komma in i lunken här hemma.. men mina dagar är faktiskt fullspäckade! Jag förbereder bebisens alla saker: tvättar babykläder, ordningställer babykorgen och syr små lakan till korg och vagn. Jag vill poängtera att jag inte har någon symaskin. Men jag har TID, så, vad gör man då? Jo, som man gjorde förr i tiden! Jag syr alla fållar för hand. Jo jo, präktigt värre! Är riktigt sugen på att brodera något i nederkanten på lakanen också men det kanske är att gå över gränsen? Babysockor har jag också stickat och jag ska starta på en ny liten babykofta... sån är jag. Måste alltid ha något att göra...

Har passat på att hälsa på släkt och vänner i L-köping också. Mormor och morfar fick stå för kost och logi samt underhållande pokerkvällar (som jag var tvungen att avsluta runt 22-tiden för att jag knappt kunde hålla ögonen öppna). Har blivit ÄNNU mer kvällstrött än jag varit tidigare... fast det kanske beror på att jag vaknar mellan klockan 5 och klockan 7 av att jag måste kissa. Och sedan kan jag omöjligen somna om eftersom att jag är så hungrig... Träffade kompisarna H och Y också och kusinen R. Kul att ses eftersom det inte blir så ofta när man bor i olika städer. Men jag känner att det snart får vara slut på resandet... börjar bli för mäktigt helt enkelt. Orkar endast gå kortare sträckor. Mormor och jag hade dock liknande gångmönster eftersom att hon fått en bäckenfraktur, så vi vaggade stan fram som två pingviner...

På bussen från stan till mormor satte jag och R oss framme i bussen där det är avsett att pensionärer, handikappade och gravida skall sitta (det brukar faktiskt vara en bild på en tjockis - jag antar att det skall föreställa en gravid). Hållplatsen senare stiger det på en parant dam i möjligen 70-års ålder, ser pigg och alert ut, inga gånghjälpmedel. Hon går fram till mig och säger med avmätt röst: "Här får inte du sitta", och tittar med avsmak i blicken på mig. Jag ser att hon tänker: "Dagens ungdom. Visar ingen respekt för äldre minsann". Det kändes ganska fint att då svara: "Jag är faktiskt gravid" och peka på den rätt så putande magen (är ju faktiskt i åttonde månaden). Sedan tillade jag med sockersöt stämma: "Men det kanske finns någon annan ungdom som kan flytta på sig?". Tanten såg ännu surare ut och sa: "Då får väl JAG stå då". Men gör det då kärring.... fick jag lust att säga, men det gjorde jag inte. Det var inget synligt fel på henne, hon såg lika pigg ut som en 25-åring. När jag gick av bussen putade jag ut magen extra mycket och riktigt vaggade fram så att hon skulle se hur mycket rätt JAG hade till att sitta på pensionärs/handikapps/tjockisplatsen. Så det så!


Denna skylt skulle finnas utplacerad lite varstans i samhället där det skulle underlätta för mig att parkera min lilla.. (nåja) ...söta rumpa!

//E

Alla hjärtans dag!

Solen skiner, det är enbart några minusgrader ute. En underbardag helt enkelt!



// I


Glamourama

Det har börjat ett nytt Webb program på Tv3.se som heter Glamourma. De följer tre "heta stureplanstjejer" i Stockholm.
Den ena heter Anna Hibbs och jag kommer ihåg när hon var med på Lyxfällan, kändes ju inte riktigt som att hon hade riktigt alla indianer i kanoten då men det verkar ju gått bra för henne. Trots nkt dåligt ekonoiskt sinnelag. Det enda jag irriterar mig på nu (för ngt måste man ju irritera sig på med de här tjejerna ;-) är att hon har förstorat sina läppar alldeles för mycket...inte vacker.
Satt och tittade lite på avsnitten idag och vet inte riktigt vad jag ska tycka. De känns som att det ska vara en blandning mellan The Hills och The City....men funkar det i sverige......vet inte riktigt. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag forstätta att titta på det :-)


Bild lånad från metrobloggen.se


// I

Plugg kompis.

Idag när jag satt här hemma vid mitt lilla skrivbord och försökte göra min studieuppgift som ska vara inlämnad och som jag verkligen inte förstår hur jag ska lägga upp.......men det är en helt annan fråga. Då iaf tyckte mitt lilla underverk till hund att matte behövde lite sällskap där upp. Så (med lite assistans av mig) kom hon upp och la sig på skrivbordet, där hon förövrigt hade en underbar vy över gatan och allt som hände där. Incklusive besöket från bravbäraren som hon innerligen inte tycker om och som fick sig en rejäl utskällning.....:-)





// I

Kalas söndag.

Idag har vi varit på kalas och firat svågern. En trevlig tillställning med god mat och mkt god tårta. Personligen är jag väldigt förtjust i just tårta och den bästaste av alla är Prinsesstårta. Den är ju bara SÅ god :-)


Denna tårta gjorde jag till min födelsedag -08. Mums....


På kalaset idag fick vi dock inte prinsess men vi fick den näst bästa sorten och den är Williamtårta. Den innehåller pärongrädde och har ett marsipanlock täckt med choklad.



// I

Dan före dopparedagen

I morgon är det dax för årets upplaga av Melodifestivalen :-)
Personligen är jag väldigt förtjust i denna tävling och följer deltävlingarna, inte slaviskt men vill gärna inte missa en tävling :-)
Sambon är dock inte lika förtjust och protesterar högljutt och säger att de närmaste sex lördagarna är förstörda.....som om jag bryr mig ;-) Här är det jag som bestämmer....hahaha

                                                          



                                                        

// I

Audrey Hepburn

...hade huvudrollen i en av de mest klassiska filmer som finns "Breakfast att Tiffanys", hon pryder även numera vår vardagsrumsvägg.



// I

Födelsedagspresent

Denna underbara fåtölj (stavas det så, ser konstigt ut) fick jag av min mamma när jag fyllde år i december. Hon har total renoverat stolen!! Mkt duktig är min mamma på att klä om möbler :-)
Super fin är den!



// I


Gravid i v. 32

Sista arbetsveckan! Kämpigt värre men jag har äntligen gått på havandeskapsledighet! Känner mig som en ny människa utan denna fysiska ansträngning som mitt arbete innebär. Börjar bli riktigt stor nu. En patient ropade på mig när jag stod utanför salen:
-Syster, syster!
-Ja..?
- Jag tror att du har blivit RIKTIGT tjock under min tid här... och jag har bara varit här en vecka!
Vill poängera att patienten faktiskt visste att jag är gravid... annars hade det varit riktigt illa... ; ) En arbetskamrat sa också att det ser ut som att det är dags när som helst nu... men det är faktiskt två månader kvar. Jag själv tycker inte att jag är SÅ stor. Stor, men inte gigantisk. Men alla andra ser väldigt smala ut. Jag utbrister så fort jag inte sett någon på länge: men vad SMAL du är! Har du alltid varit så där smal??? Konstigt att man inte tänkt på det innan?
Jag kunde balansera en skål med flingor på magen denna vecka när jag satt i soffan... praktiskt!

Har varit hos barnmorskan igen också. Allt bra med mig och bebisen. Hon trodde att den låg med huvudet nedåt, men just nu spelar det inte så stor roll eftersom att bebben fortfarande kan vända sig runt i magen (även om det börjar bli trångt). Jag lovar att den nästan låg på snedden i magen härom natten och sparkade som bara den... Det börjar som sagt  bli lite trångt, även om bebben verkar tycka att det är helt okej med dessa akrobatiska övningar.


Supersöt Mumin-mamma som arbetskamraten L virkat till bebisen! Den fick jag (eller bebisen kanske?) i present när jag gick från jobbet på havandeskapsledighet. Fick även en kofta, mössa och två par sockor av L, bebisen är riktigt bortskämd... redan! ; )

//E

Hur långt kan man gå?

När man sitter och surfar som jag gör när jag har mina små pauser från pluggandet :-) kan man inte missa bilderna på The Hills "stjärnan" ( och hur hon kan kallas en stjärna är bortom allt mitt förstånd) Heide Montage och alla dessa operationer hon har gjort den sista tiden.
Flickan är i början av tjugoårsåldern och har redan hunnit ändra sitt ansikte totalt. Förstår verkligen inte hur man kan göra ngt sådan......

Before.....



After......




När är hon sötast??
Jag vet ju va jag tycker iaf.......och det är inte den sista...

// I


Den ultimata drömmen

är att äga en Chanel väska :-) Finns nog ingen väska som är så klassisk och tidlös och passar till det mesta som en Chanel 2.55. Tyvärr tillhör inte Chanel den prisklass jag skulle vilja men man kan ju alltid sitta o drömma och dregala över dessa på nätet.
På webbshoppen vintage-paris.com finns det många fina vintage chanel väskor.

Bland annat dessa........




Bilderna tagna från www.vintage-paris.blogspot.com
Gå in och njut av dessa skönheter!

// I


När man ändå drömmer...

...kan man lika gärna slå på stort! Sitter på nätet och suktar efter kläder som jag just nu absolut inte kan ha på grund av min nya barbamamma-kropp. Det är ju ofrånkomligt att kroppen förändras när man är gravid, men jag börjar faktiskt längta tills jag får min gamla kroppsform tillbaks (och ännu hellre en ännu BÄTTRE, men det är nog ganska kört...)

Så, när jag nu sitter och suktar efter kläder som jag absolut inte kommer i, kan jag ju lika gärna sitta och sukta efter en prisklass som kanske inte RIKTIGT matchar mitt lönekonto... Några smakprov:


One Vintage                     Acne                Donna Karan             Vanessa Bruno         






Willow                               Miu Miu                   Fendi             Matthew Williamson




Alla klänningarna finns att köpa på www.netaporter.com för den som är sugen.. och har råd... ; ) Men man kan ju alltid titta och inspireras!

//E

Valentines day

Mr Valentins dag... en dag som bara borde firas av de som heter Valentin med andra ord.. Vad är det som gör att jag varje år tycker att det skulle vara otroligt mysigt att bli uppvaktad av min kille just denna dag? Egentligen tycker jag att det är ett kommersiellt påhitt och jag bryr mig inte direkt om detta jippo. Men. Det finns ändå en liiiiten del av mig som skulle bli glad för en liten gåva. Men det skulle jag i och för sig bli vilken annan dag som helst också, kanske ännu mer en helt "vanlig" dag? Just tanken, att HAN faktiskt tänker på mig och vill visa sin kärlek med en liten present... För det vet vi ju alla, att kärlek alltid visas bäst genom presenter ; ) Men å andra sidan så uppvaktar inte jag heller honom med någonting denna dag så det går jämt ut tycker jag.

Men OM man skulle vilja uppvakta sin tjej denna dag finns ett tips från Mulberry som jag bara måste dela med mig av, se och njut:


Nyckelring från Mulberry, 120 €.
För fler presentidéer, besök www.mulberry.com

//E

Ny stad, nya rätter

Nu när jag tillbringar vissa dagar i veckan i el stockolmo så tänkte jag passa på att laga lite mat som inte går hem hemma. Så ikväll blev det en gryta gjord med Quorn och bönor. Blev mkt gott om jag får säga det själv :-) Tror till och med att jag ska testa den på H där hemma ngn dag....

Quorn/bön gryta

1 st gul lök
1 påse quornfärs
1 förpackning passerade tomater
1 förpackning stora vita bönor (go green)
1 förpackning svarta bönor (go green)
1 liten burk majs

Stek löken en liten stund innan färsen och passerade tomater tillsätts. Låt blandningen sedan koka en stund innan man tillsätter böner och majs. Låt det bli varmt.
Krydda efter behag. Jag använde salt, svart peppar, cayenne, paprika.

Till detta kan man servera bulgur el ris samt en god grönsallad.

 


// I


RSS 2.0