Sittvärk.

Ja, då har man gått och blivit student igen. Tre år efter exmen har jag nu påbörjat min specialistutbildning. Syster I ska bli IVA syster I är det tänkt :-)
Efter att de senaste tre åren haft ett arbete där man inte sitter still många stunder på dagen har jag nu gått till att sitta på min rumpa större delen av dagen......jag har nog aldrig haft så ont i rumpan som jag har haft de senaste veckorna.....hahaha. De korta promenaderna till och från pendeltåg o tunnelbana är ett välkommet inslag i dagen.

I går var jag och E på avdelningen och bjöd på lite "tack för oss för tillfället" tårta. De blev mkt fina och uppskattade :-) och väldigt HÖGA....eller vad säger du E? hihi.....men god blev dem :-)

Nu vankas det lite hindersmässa...och kanske en liten påse marknadsnougat...

// I


Gravid i v. 31

Efter en mycket lång och plågsam arbetsvecka åkte jag till mamma och pappa för att vila ut mig lite över helgen (tänka sig, jag var LEDIG en HEL HELG!!!). Mamma och jag åkte till Babyland i Norrköping och där gick det inte att lägga band på sig! Så mycket söta saker som en liten bebis bara MÅSTE ha... Mina och M:s föräldrar är allt för snälla som sponsrar oss med diverse saker, vi har fått barnvagnen och bilstolen som gåva och nu fick vi även baby-korgen på hjul som present! Som jag har längat efter denna korg! Det fanns bara en enda kvar i butiken (det var ödet) och det stod mitt namn på den. Jätteglad denna dag trots att jag numera får outhärdliga smärtor i fötterna efter bara fem timmars shopping...

Så efter denna glädje känns det som att jag fixar att jobba en vecka till. En enda vecka till, sen får jag min välbehövliga vila.

Längtar nu väldigt mycket tills bebisen skall komma till världen samtidigt som jag förstår att livet då kommer att förändras för alltid. Så på det sättet känns det ganska tryggt att det är ett tag kvar... Vet inte om jag är redo att få hela livet förändrat hux flux. Man tror att man ska hinna förbereda sig under de nio månader man är gravid.. men det gör man banne mig inte. Inte jag i alla fall. Sen kan det också vara så att jag börjar inse att för att bebisen skall komma till världen så krävs det att jag genomgår en förlossning. Det känns inte speciellt lockande. Var i mitten av graviditeten ganska peppad inför att föda barn, men det har nu övergått till att det mest känns ganska jobbigt. Vidrigt att vara halvnaken och svettandes i hemska plågor medan massa folk runtom INTE är halvnakna, svettandes och i plågor. Ett ganska utsatt läge. Förlossningspersonalen verkar dock tycka att det är hur NATURLIGT som helst (vilket i och för sig är bra)... men jag måste då instämma kompisen Y:s svar på frågan de ställde under hennes förlossning: "Vill du vara helt naken?" - "Nej, det vill jag INTE". Jag menar, räcker det inte som det är? Ska man vara spritt språngande naken under den förundmjukande föreställningen? Jag tror att jag håller mig till nattskjortan och nätbyxorna. Trodde väl aldrig att jag skulle föredra denna svid före något annat. Men! Man får uppleva nya saker hela tiden... spännande att leva.

//E

Gravid i v. 30

Har fått ischias-smärtor denna vecka. Haft sådana problem att jag knappt kunnat stödja på ena benet. Till och med patienterna frågar: "hur mår du egentligen?" när det är JAG som ska bry mig om DEM... Inte så kul. Ryggbesvären beror på att det är extremt tungt på jobbet just nu.. men jag VILL inte sjukskriva mig, det är ju bara två veckor kvar nu tills jag ska gå hem på havandeskapsledighet och det måste jag bara orka. Det blir lång tid att gå hemma och vänta ändå...

Föräldrautblidningen på vårdcentralen har börjat denna vecka också... Första träffen innebar att vi skulle sitta runt bordet och presentera oss för varandra. Detta är genomsnittspresentationen: "hej jag heter blabla och det här är min man blibli, vi har PRECIIIIS köpt hus och vi ska flytta om en vecka och vi längtar SÅÅÅ till att bli föräldrar och allt är så härligt och ingenting är pinsamt och ALLT är naturligt och SJÄLVKLART vill min man också delta i andningsprofylax-kursen och vi har gjort yoga tillsammans sedan jag blev gravid" och så vidare... känns det som. Det känns inte som att jag har jättemycket gemensamt med övriga deltagare...vilket jag i och för sig inte hade räknat med, jag ville främst gå på utbildningen för att LÄRA mig saker, exempelvis om förlossningen och amning och dyl. Men vi sitter mest och pratar om oss själva. Fast barnmorskan sa att vi nästa gång ska komma in mer på information om olika saker, vilket låter mycket bra i mina öron.

För övrigt har jag börjat att sortera upp alla bebiskläder som jag köpt hittills... det är rätt mycket saker nu... Det är väldigt vad fort det går att köpa på sig diverse söta små bodys och annat skoj... Måste nog lägga lite band på mig nu... ; )


Söt body från Polarn och Pyret. Lätt att köpa på sig alldeles för många...

//E

Gravid i v. 29

Känner att jag denna vecka MÅSTE få klaga lite... sover så dåligt, vaknar av att jag är kissnödig eller att jag har kramper i vaderna.. Det är tungt på jobbet och jag är HELT slut om jag exempelvis går en sväng på stan efter ett dagpass och sedan går hem igen. Orkar inte alls lika mycket som tidigare! Plus att jag måste gå upp tidigare på morgonen för att det tar så lång tid för mig att ta gå (läs: vagga) till jobbet... jag som är van vid att gå i ett rasande tempo känner mig lite låst nu när jag tvingas ta mig fram i en mer maklig takt.

Så. Det var den klagosången. Självklart är jag i grund och botten väldigt glad över att få bära en liten bebis i magen, men det är inte helt enkelt alla gånger. Men! Jag brukar tänka på mödrar i andra länder som lever i krig som flyktingar och som kanske inte har mat för dagen samtidigt som de är gravida. Och då känns det inte som att det är så synd om mig trots allt.

Funderar mycket på vad bebisen skall få sova i sin första tid, men det lutar åt att det blir en babykorg på hjul. L och G har en sådan till sonen V och det verkar väldigt smidigt att kunna dra med sängen runt i lägenheten så att bebisen hör att man finns där hela tiden. Den har ju trots allt legat i magen i hela sitt liv innan den föds och hört min röst mala dag ut och dag in (stackars barn) och den känner sig nog tryggast om den får fortsätta höra min röst mala på även då den är född... eller? Så resonerar jag i alla fall...


Söt babykorg som jag siktat in mig lite på.. men jag tror att jag ska skippa sänghimlen och bara ha korgen... vi får se!

//E

Kan inte säga nej...

... till mer Mulberry! Det är som en drog... håller med I om att det nästan känns som att man skulle vara otrogen sitt märke om man köpte något annat. Hade planer på att i somras köpa en väska från Marc by Marc Jacobs, men det slutade så klart med att jag kom hem med en ny Mulberry....

Denna agenda köpte jag i julas då jag fick en slant av goa farmor och farfar i julklapp!




Tyckte att det var viktigt för mig att ha en respektabel agenda detta år då jag ska börja röra mig i de finare kretsarna på BVC och dyl... för att inte tala om lekparken så småningom... viktigt att kunna boka in alla fika-dejter med kompisar i mitt fullspäckade hemma-med-barn-schema... ; )

På tal om Mulberry förresten... denna goding är Mulberrys senaste bidrag som kommande "stilikon". Väskan, som både jag och I tycker är helt underbar, har tydligen blivit enormt hypad bland bloggerskor landet runt och det ryktas om att det till och med är väntelista på att få lägga vantarna på en... men, den som väntar på något gott KAN faktiskt inte vänta för länge när det gäller en Mulberry...




Modellen heter Alexa och är som sagt underbar... min gissning är att det är en blivande klassiker som kommer att konkurrera med både Bayswater och Roxanne.

//E

Söt julklapp

Jag fick bland annat denna söta kakburk i julklapp av min svägerska. Jag tycker att det är otroligt roligt att få presenter som personen i fråga har lagt ner tid och energi på att skapa själva! Kakburken var givetvis fylld av diverse olika kaksorter som jag glatt knaprat i mig (obs: inte ALLA, helt själv) under mellandagarna. Och när kakorna är slut kan jag ju använda burken igen till något nytt som jag själv har bakat. Mycket trevlig gåva!


Kakburken, då den fortfarande  var välfylld... : )

//E


Otrogen

Ja, det får jag lust att vara mot Mulberry ibland när jag ser andra snygga väskor :-)
Som denna miu miu väska......



Underbart söta rosetter på sidan.


(bilder från mytheresa.com)

// I

Bayswater

är namnet på en otroligt fin Mulberry väska som jag hoppas att jag ngn dag kommer att ha i mina ägor :-)
Därför blev jag helt till mig när jag hittade denna gata i London :-D



// I


Mulberry mecka!!!!

I höstas var jag och min kära mamma i London. Då passade vi på att ta en tur till den lilla byn Shepton mallet som ligger i Somerset. I denna lilla by ligger den mest underbara butik jag någonsin kommer att besöka: Mulberry factory shop!!!
Där inne blev jag som ett barn i en godis affär, ville ha ALLT! :-D
En helt underbar upplevelse som jag innerliggen hoppas att jag kommer att få uppleva igen.


Huset som butiken ligger i är en gammal skola. Super fin!


Ingången.

 
En nöjd I sitter på bussen från Shepton mallet och njuter av sitt inköp samt av det otroligt vackra landskapet som finns i Somerset. Rekommenderar verkligen att ta en tur genom Somerset om ni skulle vara på resa genom England.
 // I

Plockmat

Fredagkväll till ära tänkte jag att vi skulle ha lite äkta freeedaggsmys :-) Så det blev lite god plockmara röt bland annat:
- kycklingröra
- fetaost
- skinka
- italiensk salami
- grönsaker med dipp
- frukt
- div. ostar med tillhörande kex
och till detta ett gott rövin :-)


Vardagsrumsbordet var lite för litet för denna typ av mat så vi var tvugna att ta hjälp av en köksstol......

Mätta och belåtna sitter vi nu i soffan eller jag sitter och leker med min nya dator och sambon surar och säger att jag är så tråkigt sällskap att han kan ju lika gärna gå och lägga sig :-)

// I



Det stora julbadet.......

var tänkt att göras innan jul men varje gång hunden försöktes att fångas sprang hon rakt in i  sovrummet, in under sängen och sedan låg hon där tills hon tyckte sig vara säker.
Men här om dagen överaskade jag henne med en liten dusch......hon var ju måttligt glad :-)
Som vanligt springer hon som en tok och stycker sig mot mattorna när hon kommer ut från badet. Riktigt roligt att se på.....hihi



// I

Gravid i v. 28

Denna vecka har jag varit hos barnmorskan igen för kontroll... allting flyter på bra med graviditeten. Magen växer enligt kurvan och hjärtljuden tickar på som de ska. Allt väl. Ingenting att oroa sig eller bli nojjig över. Men.
Då säger jag:
- Kan jag inte få väga mig också?
- Ja, inte för min skull men om du vill själv så, säger barnmorskan.
- Jag vill veta hur mycket jag gått upp nu så här efter all julmat, säger jag hurtfriskt och studsar ut till vågen.

Vågen stannar inte. Det bara tickar på uppåt och uppåt och uppåt. Det måste vara något fel på den!

- Jag har gått upp 10 kg! skriker jag när jag kommer in till barnmorskan.
- Inte sen du var här sist va? säger barnmorskan med en förfärad min.
- Nej, sen jag vägde in mig första gången, alltså jag har gått upp 10 kg under hela graviditeten!
- Vad, bra, hade det varit sedan sist hade jag blivit riktigt orolig, säger barnmorskan fortfarande med en bekymrad min:
- Vi får hoppas att du inte går upp lika mycket till nu, det skulle bli så tungt och jobbigt för dig, även om det försvinner rätt snabbt efter förlossningen, fortsätter hon.

10 kg till! Inte riktigt klokt! Det kan inte vara MÖJLIGT att jag skulle kunna gå upp 10 kg till efter det här! Tungt och jobbigt är bara förnamnet! Jag skulle bli knäckt om det blev 10 kg till. Läste tyvärr igår att från och med nu är det vanligt med en viktuppgång på ca 5 kg. Huh! 15 kg plus alltså! Sen hör man om dem som bara går upp 5-7 kg under hela graviditeten. Hur GÖR de? Nu blir det bara frukt mellan måltiderna. (Riktigt frukt menar jag - inga mer chokladapelsiner).

//E

Gravid i v. 27

Denna vecka var det dags för lite seriös baby-shopping (alltså inte köpa bebisar, utan saker TILL bebisen). Jag och mamma åkte till Stockholm och spanade på mellandags-rean med min svägerska. Det var jättekul och det fanns mycket att fynda till den lille.. men det var ganska jobbigt att knata runt och shoppa en hel dag när man är väldigt gravid. För det är jag nu... även om det är långt kvar till bebben ska komma.. ska bli skönt att gå på havandeskapsledighet om typ en månad.

När man är så stor och otymplig blir man lite tröttare än vanligtvis vid shoppingen. Det resulterade i att vi åt lunch ganska tidigt. Jag var otroligt sugen på pommes frites så vi lunchade på Mc Donalds. (Vill inte ens tänka på hur mycket jag åt, helt vedervärdigt). Fortsatt shopping efter detta, otroligt mycket folk överallt. På HM känner jag plötsligt att jag inte orkar gå i en enda affär till, jag svimmar om jag inte får sätta mig. Och jag är törstig! Så sjukt törstig! (Det KAN vara relaterat till alla pommes frites jag ätit tidigare...) Det gör ont i strupen och jag måste ha FANTA! Ingenting annat kan släcka min törst just nu, jag måste ha Fanta och det måste gå fort! Så vi småspringer ut från HM ut i Gallerian och spanar febrilt efter ett ställe som säljer Fanta. Närmast ligger en liten kub mitt i Gallerian som säljer muffins.
- "Där dom säljer muffins måste dom sälja något att dricka" säger svägerskan klokt. Så vi kutar dit och jag ser i deras "skyltfönster" att de har bland annat Fanta. Nu brinner strupen och jag tittar otåligt på brudarna som jobbar i muffinskuben. De pratar med varandra men får till slut syn på mig.
- "Jag skulle vilja ha en Fanta, tack" säger jag så snällt jag kan trots att jag snart avlider av törst efter Fanta.
- "Eh. Tyvärr är Fantan slut" säger en av tjejerna och låter inte alls ledsen. "Men vi har annan dricka".
Här har jag en minneslucka men svägerskan och mamma har återberättat resten för mig:
- "MEN! Ni förstår inte! Jag MÅSTE HA FANTA!" skriker jag och ser mig i panik runt efter något ställe som kan rädda mig från att dö fantatörst-döden. Tjejerna i muffinskuben stirrar på mig som att jag är sinnessjuk. Svägerskan och mamma förstår allvaret i situationen och svägerskan bokstavligen banar väg genom allt folk medan vi springer genom Gallerian mot pressbyrån. På vägen skådar dock mamma en juice-bar där de även säljer Fantaburkar.
-"DÄR!" ropar mamma och vi gör en tvärvändning och rusar in.
-"Jag vill ha en Fanta!" stressar jag fram till kassörskan. Hon knappar in vad vi ska ha i kassan men plockar inte fram någon Fanta på en gång. Jag ser hur de står i en kyl lite längre bort.
- "Kan man ta Fantan själv eller?" säger jag och låter väl lite otrevlig/otålig för kassörskan tittar lite avmätt på mig och säger "ja". Jag springer till kylen och sliter åt mig en Fantaburk och öppnar den ÄNTLIGEN!

Det är det godaste jag någonsin har druckit i hela mitt liv!!!!

Tur att jag inte har fått några "cravings" under graviditeten... ; )



//E

Taco söndag

Igår valde vi att laga lite tacos, som alltid är lika gott och enkelt att göra. I går valde jag dock att göra mina egna tortillia bröd. Väldigt enkelt och godare än köpebröden, tycker vi iaf :-)

Vetetortilla 12 st

4-6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
50g rumsvarmt smör
2 dl ljummet vatten

Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i smöret. Häll i vattnet. Det ska bli en lös med fast det.
Låt stå i 20 min.
Dela upp degen i 12 bitar och form till runda bollar.
Kavla ut tunt ca. 10-15 cm breda.



Stek i panna på hög värme tills de får lite färg, vänd och stek på andra sidan.




Lägg i en handduk för att hålla värmen men framför allt för att de ska hålla sig mjuka.



Mkt gott blev det!

// I


2010

Ja då var det ett nytt år med nya möjligheter och många nya spännande händelser som väntar!

Jul och nyår har varit sköna med en blandning av lite ledighet och lite mer jobb.

Julafton firades här hemma hos oss. God mat och trevligt sällskap men jag iaf blir alltid så trött på självaste dagen pga av allt fixande och donande innan.
Den 23:e var det dax att sätta upp granen. Det blev en blandning av röda och guld kulor, guld glitter samt små lampor.


Julafton på dagen var det mkt mat som skulle fixas. Det mesta var dock lagat i förväg så det handlade mest om att värma och lägga upp.

 
Det saknas dock lite godsaker på bordet som tex köttbullarna, skinka och prinskorvar, glömde visst ta kort på dem :-)

Sen kommer vi till det viktigaste bordet och det är ju gottebordet ( iaf om du frågar mig). På det fanns det en blandning mellan hemlagat godis, köpe godis, nötter och god frukt.
      

// I

RSS 2.0