Varm bönsallad

Världens enklaste och godaste snabbmat! Äts som den är som vegetatisk rätt eller till ex. färsbiffar, kyckling eller kanske lax?

Varm bönsallad
1-2 personer
1 burk svarta bönor
1 liten burk majs
1 dl haricot verts
1 tomat
smör/olja
flinsalt

1) Koka upp bönorna och majsen i kastrull. Koka någon minut.
2)Tag kastrullen från värmen och tillsätt tomaten som skurits upp i klyftor. Låt stå en minut.
3)Häll av vattnet. Lägg på en klick smör eller ringla över lite god olivolja. Strö över flingsalt. Done!


Voila! Underbar bönsallad!


Är även god i en variant med linser som dock tar lite längre tid att laga. I den salladen byter man ut de svarta bönorna mot röda linser och kokar dem efter beskrivningen på paketet. De övriga ingredienserna tillsätts när det än några minuter kvar på linsernas koktid.

//E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0