Så stolt!!
Dessa små godingar är frukten av min alldelse första surdeg och utan att skryta måste jag säga att de blev GRYMT lyckade. Verkligen värt det engagemang som en surdeg kräver.
Recept på dessa godingar är tagna från husgurun Leilas bok One more slice.
2 st bröd
20 g jäst
7 dl ljummet vatten
3 dl surdeg
1,5 msk salt
ca 15 dl vetemjöl special
1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt surdegen och salt.
2. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig deg
3. Täck degen med mjök och låt jäsa under en bakduk i 2,5 timmar
4. Ta upp degen och dela i två delar. Forma till två limpor och lägg ner i bakformar. Låt jäsa i ytterliggare 1,5 timmar.
5. Sätt ugenen på 250 grader
6. Sätt in bröden i ugnen och häll 1 dl vatten i botten på ugnen för att skapa en bra skorpa. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ca 50 min.
7. Njut!
// I
Kommentarer
Trackback