Mjölkchoklad fudge
Mjölkchoklad fudge
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram mjölkchoklad
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå och småkoka på medelvärme tills smeten kommit upp i 120 grader. Här är en stektermometer mkt bra att ha.
När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en liten bakpappersklädd form. Låt stå i kylen tills den stelnat och skär upp fudgen i rutor.
Min fudge väntar nu bara på att bli uppskuren i bitar, men den smakar ju lika bra ändå.......hahaha
// I
Jag som smakat svägerskans goda maraboufudge måste ju givetvis få smaka även denna och se att den håller måttet... ; D
Givetvis ska E även få smaka på min :-) Spännande och se om även min är godkänd....hihi