Härlig jordgubbstårta
När min mor fyllde år önskade hon sig en tårta! Så jag hittade ett recept på en lite annorlunda jordgubbstårta. Receptmakarna är Lisa och Monica Eisenman.
Red Velvet Cake med jordgubbar
Ger 10-12 bitar
1 liter rensade jordgubbar
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg
smör och ströbröd till formen
Cream cheese frosting
600 g färskost (philadelphiatyp)
4 1/2 dl florsocker
3 msk färskpressad limejuice och 1/2 msk rivet skal
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
3) Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
4) Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
5) Skär kakan i 3 delar. Bre ca 2 1/2 dl av frostingen på den undre delen. Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen opch upprepa. Lägg på den översta delen och bre på ett tunt lager frosting, ca 1 1/2 dl runtom. Ställ ikylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bre på resten av frostingen. Garnera med jordgubbarna.
Så här fin blev tårtan!
//E
Red Velvet Cake med jordgubbar
Ger 10-12 bitar
1 liter rensade jordgubbar
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg
smör och ströbröd till formen
Cream cheese frosting
600 g färskost (philadelphiatyp)
4 1/2 dl florsocker
3 msk färskpressad limejuice och 1/2 msk rivet skal
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
3) Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
4) Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
5) Skär kakan i 3 delar. Bre ca 2 1/2 dl av frostingen på den undre delen. Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen opch upprepa. Lägg på den översta delen och bre på ett tunt lager frosting, ca 1 1/2 dl runtom. Ställ ikylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bre på resten av frostingen. Garnera med jordgubbarna.
Så här fin blev tårtan!